Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο: Η σύγκρουση του αυτόνομου αυτοκινήτου της Google με λεωφορείο

Βίντεο: Η σύγκρουση του αυτόνομου αυτοκινήτου της Google με λεωφορείο

Σε βίντεο που δημοσιεύει το πρακτορείο Associated Press καταγράφονται σκηνές από τη σύγκρουση λεωφορείου με το αυτοκίνητο της Google που οδηγεί μόνο του.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το πρακτορείο Associated Press καταγράφονται σκηνές από τη σύγκρουση λεωφορείου με το αυτοκίνητο της Google που οδηγεί μόνο του.

Η λήψη έχει γίνει κυρίως από το εσωτερικό του λεωφορείου, καταγράφει τις ζημιές που υπέστησαν τα δύο οχήματα και δίνει εικόνα στην περιγραφή του ατυχήματος, εντούτοις δεν έχει καταγραφεί η πρόσκρουση.

Το συμβάν της 14ης Φεβρουαρίου 2016 έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς οι προσπάθειες για την κατασκευή ενός ασφαλούς αυτοκινήτου χωρίς οδηγό συνεχίζονται εντατικά.

Η Google πάντως, έχει αναλάβει ήδη μέρος της ευθύνης, σε ότι αφορά στην εσφαλμένη όπως αποδείχτηκε πρόβλεψη ότι ο οδηγός του λεωφορείου θα έκοβε ταχύτητα και θα επέτρεπε στο όχημα της Google που προπορευόταν να περάσει καθώς ετοιμαζόταν, κινούμενο αργά (3χλμ/ώρα), να αποφύγει ένα εμπόδιο στη δεξιά πλευρά του δρόμου και να στρίψει δεξιά, μπαίνοντας και πάλι για λίγο στη μεσαία λωρίδα. Ωστόσο, δεν συνέβη αυτό. Ο οδηγός δεν έδωσε προτεραιότητα στο όχημα -που είχε οδηγό δοκιμών όπως επιβάλλει η νομοθεσία στην Καλιφόρνια, οδηγούσε όμως με το λογισμικό και τους αισθητήρες του. Έτσι, η αριστερή πλευρά του self-driving car της Google χτύπησε στη μεσαία πόρτα του διερχόμενου λεωφορείου, με αποτέλεσμα να υποστούν αμφότερα τα οχήματα μικρές σχετικά ζημιές. Πάντως, από τη λήψη δεν φαίνονται ανήσυχοι οι επιβάτες, οι οποίοι στη συνέχεια αποβιβάζονται.

Οι αλλαγές που σπεύδει να κάνει η Google στο λογισμικό οδήγησης του αυτοκινήτου αφορούν στις πιθανότητες να παραχωρήσουν προτεραιότητα στο όχημα τα λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα, με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα αποφευχθούν τέτοια ατυχήματα.

Το περιστατικό περιλαμβάνεται στη μηνιαία αναφορά της Google, αυτή του Φεβρουαρίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα για το αυτοκίνητο στο tech.in.gr

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024