Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τυφλή η αγάπη σας προς την Apple, παρακάμψτε τα 7άρια», λέει η Lenovo

«Τυφλή η αγάπη σας προς την Apple, παρακάμψτε τα 7άρια», λέει η Lenovo

«Δεν υπάρχουν καινοτομίες στα smartphone, οι κορυφαίες μάρκες κάνουν μικρές μόνο βελτιώσεις, αυξάνοντας κατά τι τη διαγώνιο της οθόνης τους, ή αυξάνοντας τα MPixel και οι καταναλωτές, συνηθισμένοι πια, περιμένουν δύο ακόμα χρόνια για κάτι νέο», υποστηρίζει η Lenovo η οποία με αφορμή την κυκλοφορία των iPhone 7/7 Plus ξεκινά μια καμπάνια στις ΗΠΑ με σκοπό να πείσει τους λάτρεις της Apple να παρακάμψουν τα νεότερα iPhone, όπως και τα άλλα «εφτάρια», δηλαδή και το Samsung Galaxy Note 7 ή το S7.

«Δεν υπάρχουν καινοτομίες στα smartphone, οι κορυφαίες μάρκες κάνουν μικρές μόνο βελτιώσεις, αυξάνοντας κατά τι τη διαγώνιο της οθόνης τους, ή αυξάνοντας τα MPixel και οι καταναλωτές, συνηθισμένοι πια, περιμένουν δύο ακόμα χρόνια για κάτι νέο», υποστηρίζει η Lenovo η οποία με αφορμή την κυκλοφορία των iPhone 7/7 Plus ξεκινά μια καμπάνια στις ΗΠΑ με σκοπό να πείσει τους λάτρεις της Apple να παρακάμψουν τα νεότερα iPhone, όπως και τα άλλα «εφτάρια», δηλαδή και το Samsung Galaxy Note 7 -που ανακαλείται διεθνώς γιατί η μπαταρία του ενδέχεται να αναφλεγεί- ή και το S7.

Με έντυπες και ψηφιακές διαφημίσεις, o ασιατικός κολοσσός που εξαγόρασε τη Motorola ρίχνει το γάντι στους αντιπάλους της με το επιχείρημα ότι τα δικά της Moto Ζ με τα επιπρόσθετα Moto Mods αντιπροσωπεύουν την πραγματική καινοτομία, σε αντιπαράθεση με την «βελτιωμένη έκδοση» στα σημερινά smartphone.


Τα Moto Z με τα τρία διαθέσιμα Moto Mods προσαρτημένα πάνω τους με ισχυρούς μαγνήτες, κατασκευαστές από συνεργαζόμενους κορυφαίους παίκτες στον εκάστοτε τομέα (ενέργεια, ήχος, προβολή). Αυτό συνιστά καινοτομία, υποστηρίζει η Lenovo.

Πάντως, η LG έχει παρουσιάσει επίσης την ιδέα του αρθρωτού smartphone, τηλεφώνων που επιτρέπουν την προσθήκη των απαραίτητων υποσυστημάτων ώστε να μετατρέπονται σε προηγμένες κάμερες ή συστήματα αναπαραγωγής ποιοτικού ήχου. Το LG G5 είναι το πρώτο τέτοιο παράδειγμα.

Όσο για τα συναρμολογούμενα smartphone, η Google εγκαταλείπει το Project Ara, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είχε ασπαστεί η Mοtorola το 2013 όταν ακόμα βρισκόταν στους κόλπους της Google.

Μέρος της νέας καμπάνιας της Lenovo για τα Moto Z/Moto Mods και την ιδέα των αρθρωτών smartphone, ένα βίντεο με το οποίο η Lenovo φιλοδοξεί να αποδείξει ότι «η αγάπη των πιστών στην Apple είναι τυφλή», υπό την έννοια ότι δεν διακρίνουν ότι η Apple υπολείπεται σήμερα σε ιδέες σε σχέση με άλλους παίκτες στη βιομηχανία. ‘

Σε αυτό το βίντεο, εμφανίζεται να καλεί κάποιους πιστούς της Apple με υποτιθέμενο σκοπό να τους δείξει πρότυπα των επόμενων iPhone. Έτσι, το τηλέφωνο αποκτά πρόσθετη αυτονομία επί 22 ώρες, πραγματικά δυνατό ήχο και προβολέα, τους λέει κατά την παρουσίαση. Ώσπου, στο τέλος αποκαλύπτεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πιστών πως δεν πρόκειται για ένα προϊόν της Apple, για το επόμενο iPhone, αλλά για τα νέα Moto Z και τα Moto Mods τα νέα «Moto by Lenovo» που μόλις κυκλοφόρησαν, με τους πιστούς της Apple να την επιβραβεύουν γιατί «κάποιοι πραγματικά δούλεψαν».

Είναι γεγονός ότι αυτή τη φορά έλειπε ο ενθουσιασμός για το νέο iPhone και η Lenovo επιχειρεί να το αξιοποιήσει, επενδύοντας, όπως πάντοτε άλλωστε, στο προφίλ του καινοτόμου γίγαντα. H Lenovo υποστηρίζει ότι η Apple δεν ακούει τους καταναλωτές, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους, εμφανίζεται να λαμβάνει γενναίες αποφάσεις που τελικά ενοχλούν -όπως αυτή με την οποία καταργεί την υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά- και τελικά, δεν καινοτομεί.

Το βέβαιο είναι ότι με την καμπάνια αυτή η Lenovo ανοίγει τη συζήτηση για το τι συνιστά καινοτομία, το πόσο την έχουμε πραγματικά ανάγκη ή, ακόμα και για την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η βιομηχανία βελτιώνοντας ελάχιστα, κατά ομολογία, το επόμενο μοντέλο τους.


    tech.in.gr

    Sports in

    Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

    Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Κυριακή 05 Μαϊου 2024