Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Toshiba Portege Z830 | Το πρώτο Ultrabook της Toshiba στην Ελλάδα

Toshiba Portege Z830 | Το πρώτο Ultrabook της Toshiba στην Ελλάδα

Έναν φορητό υπολογιστή με βάρος 1120 γραμμάρια και πάχος 15,5 χιλιοστά, που μένει ανέπαφο αφού υποστεί ισχυρούς κραδασμούς, πίεση 100 κιλών και πτώση από το ύψος της μέσης σας με εγγύηση ενός έτους «ό,τι κι αν συμβεί» λανσάρει στην ελληνική αγορά η Toshiba Europe. Το Toshiba Portege Z830 είναι το πρώτο ultrabook της εταιρείας και απευθύνεται σε απαιτητικούς επαγγελματίες που βρίσκονται συχνά σε κίνηση.

Έναν φορητό υπολογιστή με βάρος 1120 γραμμάρια και πάχος 15,5 χιλιοστά, που μένει ανέπαφο αφού υποστεί ισχυρούς κραδασμούς, πίεση 100 κιλών και πτώση από το ύψος της μέσης σας με εγγύηση ενός έτους «ό,τι κι αν συμβεί» λανσάρει στην ελληνική αγορά η Toshiba Europe. Το Toshiba Portege Z830 είναι το πρώτο ultrabook της εταιρείας και απευθύνεται σε απαιτητικούς επαγγελματίες που βρίσκονται συχνά σε κίνηση.

Με το Portege Z830 η Toshiba Europe κάνει μια εναλλακτική πρόταση σε όσους εκτιμούν τα χαρακτηριστικά του Apple MacBook Air και αναζητούν ένα εξαιρετικά ελαφρύ, ισχυρό σύστημα που θα έχουν πάντα μαζί τους.

Το Z830 είναι εξοπλισμένο με οθόνη 13,3 ιντσών με οπίσθιο φωτισμό LED, επεξεργαστές Core i5 δεύτερης γενιάς της Intel, πολύ μνήμη DDR (DDR3) που μπορεί να φτάσει τα 6GB και δίσκο σταθερής κατάστασης χωρίς κινούμενα μέρη, SSD, με χωρητικότητα 128GB και μπαταρία που μπορεί να κρατήσει το Portege Z830 ενεργό έως και 8 ώρες (και διάρκεια ζωής που φτάνει τα 5 χρόνια) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Ενδιαφέρον είναι ότι η Toshiba επιμένει ότι πρόκειται για το πλέον ελαφρύ και κυρίως λεπτό Ultrabook της αγοράς στην κατηγορία του, το οποίο παρά το γεγονός ότι έχει πάχος μόλις 15,5 χιλιοστά διαθέτει θύρες στο κανονικό τους μέγεθος και μάλιστα πολλές: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, Multi-Card Reader, VGA, HDMI.

Κατά την παρουσίαση του Portege Z830 ήταν φανερό ότι η Toshiba δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία αυτού του φορητού υπολογιστή από διάφορα ατυχήματα. Έτσι, για παράδειγμα εάν χυθεί ένας εσπρέσσο (υγρό έως 30ml) πάνω στο πληκτρολόγιό του, το Z830 θα σας δώσει περιθώριο τριών πολύτιμων λεπτών πριν κάνει shut down, για να κάνετε αποθήκευση.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της Toshiba από την Γερμανία υπερηφανεύονται για την ανθεκτικότητα του Z830 και δηλώνουν γραπτώς ότι μπορεί να πέσει από ύψος έως και 70 εκατοστών χωρίς να πάθει τίποτα.

Ομοίως, μας έδειξαν ένα σύντομο βίντεο που ενθέτουμε στη συνέχεια κατά το οποίο το Portege Z830 μπήκε στην… μέγγενη και υπέστη ισορροπημένα πίεση 100 κιλών για να το δούμε να εκκινείται αμέσως μετά χωρίς πρόβλημα. Το ίδιο τεστ έχει γίνει εκτός εργαστηριακών συνθηκών: ο product manager συνηθίζει να… το πατάει για να δει τα ίδια ευχάριστα αποτελέσματα -απρόσκοπτο boot (είναι αυτονόητο ότι η Toshiba δεν μας προτείνει να το πατήσουμε -εξάλλου, τότε το βάρος σας δεν θα μοιραστεί στην επιφάνειά του αλλά σε ένα σημείο και μπορεί να προκαλέσετε ζημιά. Στο βίντεο σημειώνεται ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση τυχόν τέτοια εσκεμμένη ζημιά, έτσι ο κανόνας «Don’t try this at home» ισχύει και σε αυτή την περίπτωση).


Δείτε το βίντεο στο οποίο το Toshiba Portege Z830 μπαίνει στην… μέγγενη και τα αποτελέσματα!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστές 2ης γενιάς Intel Core για Ultrabook
  • RAM: έως 6 GB DDR3
  • 128 GB SSD
  • 33,8cm (13.3») HD οθόνη με LED backlighting, 1,366 x 768 pixels
  • WLAN, Bluetooth 3.0, Mobile Broadband, Gigabit Ethernet LAN
  • 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, Multi-Card Reader, VGA, HDMI.
  • Ματ πληκτρολόγιο Α4 με φωτισμό (δεν εμφανίζονται δαχτυλιές) και μεγάλο multi-touch touch pad
  • Webcam 1,3Μegapixel
  • Toshiba Eco Utility, Toshiba Media Controller, Toshiba PC Health Monitor
  • Ενισχυμένα ηχεία με Dolby Advanced Audio
  • Έκδοση με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος
  • Περίβλημα από μαγνήσιο και ενίσχυση «honeycomb Rib»

Εκτός από το μοντέλο της σειράς Portege, η Toshiba Europe GmbH είχε παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο του 2011 και ένα πιο οικονομικό Ultrabook στη σειρά Satellite, το Satellite Z830, το οποίο όμως δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά.

Με βάρος 1,12kg και πάχος μόλις 15,9mm, το Z830 είναι 20% ελαφρύτερο και 40% πιο λεπτό από τη βραβευμένη υπερφορητή σειρά Portege R830.

Το πρώτο Ultrabook της Toshiba διαθέτει ελαφρύ αλλά ανθεκτικό περίβλημα από μαγνήσιο το οποίο είναι περαιτέρω ενισχυμένο, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων νέες εσωτερικές δομές που εγγυώνται απορρόφηση των κραδασμών, αυξημένη ακαμψία και ανθεκτικότητα στο λύγισμα. Το γεγονός αυτό κάνει τα laptop ισχυρά ανθεκτικά σε πτώσεις και κραδασμούς. Επιπλέον, το LED φωτιζόμενο και αδιάβροχο πληκτρολόγιο που αντέχει σε ρίψεις υγρών, δίνει στους χρήστες αρκετό χρόνο ώστε να σβήσουν τη συσκευή και να προστατέψουν τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Εκτός από την φορητότητα, την αντοχή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Portege Z830 προβάλλεται ως ένα ultrabook που μπορεί να ανταποκριθεί τόσο σε επαγγελματικές ανάγκες όσο και ανάγκες διασκέδασης. Σύμφωνα με την Toshiba, η φωτεινή 33.8cm (13.3’’), μη αντανακλαστική υψηλής ευκρίνειας οθόνη και τα ισχυρά ηχεία με Dolby Advanced Audio κάνουν το Z830 ιδανικό για κατανάλωση πολυμέσων καθοδόν και στο σπίτι.

Διατίθενται δύο μοντέλα αντί 1300 και 1400 περίπου ευρώ.

Δείτε επίσης στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αδιανόητο έγκλημα στο Τέξας: Μητέρα σκότωσε τον 3χρονο γιο της και μετά αυτοκτόνησε - «Πες αντίο στον μπαμπά»

Σε παράκρουση η 32χρονη πριν από το δικαστήριο με τον πρώην σύζυγό της για την επιμέλεια του παιδιού - Πυροβολούσε το νυφικό, τις γαμήλιες φωτογραφίες, στο τέλος και το παιδί της - Μετά αυτοκτόνησε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024