Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το smartphone με την καλύτερη κάμερα, λέει η Sony στην IFA 2013

Αυτό είναι το smartphone με την καλύτερη κάμερα, λέει η Sony στην IFA 2013

Η Sony Mobile Communications παρουσιάζει στην έκθεση IFA στο Βερολίνο το Xperia Z1, ένα αδιάβροχο smartphone 5 ιντσών, με κάμερα 20,7Mpixel που έχει την «καλύτερη ποιότητα λήψεων από όλα τα smartphone του ανταγωνισμού». Η Sony θα διαθέσει το Xperia Z1 άμεσα και ως δεύτερη οθόνη στον καρπό του χεριού, προτείνει το, επίσης αδιάβροχο, Smartwatch 2.

Η Sony Mobile Communications παρουσιάζει στην έκθεση IFA στο Βερολίνο το Xperia Z1, ένα αδιάβροχο smartphone 5 ιντσών, με κάμερα 20,7Mpixel που έχει την «καλύτερη ποιότητα λήψεων από όλα τα smartphone του ανταγωνισμού». Η Sony θα διαθέσει το Xperia Z1 άμεσα και ως δεύτερη οθόνη στον καρπό του χεριού, προτείνει το, επίσης αδιάβροχο, Smartwatch 2.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ισχυρίζεται πως το Xperia Z1 έχει «την καλύτερη κάμερα του κόσμου σε smartphone»: Το Xperia Z1 διαθέτει τον βραβευμένο ευρυγώνιο φακό G Lens 27 χιλιοστών και διάφραγμα φωτεινότητας F2.0, ένα μεγάλο, ειδικά διαμορφωμένο αισθητήρα CMOS 1/2.3 Exmor RS για κινητά, με 20.7MPixel και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ για κινητά. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών παρέχει το ίδιο επίπεδο ποιότητας και απόδοσης με μια συμβατική compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σε ένα πολύ λεπτό, αδιάβροχο smartphone, υποστηρίζει η εταιρεία και επικαλείται ανεξάρτητες δοκιμές που επιβεβαιώνουν ότι το Xperia Z1 προσφέρει την καλύτερη συνολικά ποιότητα εικόνας από όλα τα κορυφαία smartphones. Έτσι, η Sony υπόσχεται ότι το Xperia Z1 συλλαμβάνει όμορφες, καθαρές και φωτεινές εικόνες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, οι υψηλές ταχύτητες κλείστρου και η δυνατότητα zoom 3x (clear image zoom) αποτρέπουν τις θολές λήψεις και επιτρέπουν τη λήψη σε μεγάλες αποστάσεις.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών εντείνεται με την κάμερα των smartphone να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης τους, ενώ όλοι επιχειρούν να πείσουν τους δυνητικούς χρήστες των smartphone τους πως δεν ισχύει πλέον ότι «δεν έχεις κάμερα ακόμα κι αν έχεις το καλύτερο smartphone».

To Xperia Z1 προσθέτει νέα app στην συλλογή Xperia Camera Applications, και συγκεκριμένα:

  • Social live: Η εφαρμογή μεταδίδει ζωντανά βίντεο στο Facebook και λαμβάνει τα σχόλια των φίλων
  • Info-eye: Καινοτόμα λειτουργία αναζήτησης με βάση την εικόνα, που επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών για τοπία, μνημεία, βιβλία και άλλα αντικείμενα στα οποία εστιάζει ο χρήστης με την κάμερα.
  • Timeshift burst: Το Xperia Z1 κάνει λήψη 61 φωτογραφιών σε διάστημα 2 δευτερολέπτων – ξεκινώντας ένα δευτερόλεπτο πριν και σταματώντας ένα δευτερόλεπτο αφού ενεργοποιηθεί το κλείστρο.
  • AR effect: Επεξεργασία εικόνων και προσθήκη διασκεδαστικών εφέ, χάρη στην τεχνολογία augmented reality SmartART της Sony.

Η εμπειρία αυτή υποστηρίζεται από ένα ισχυρό οικοσύστημα καθιερωμένων και επερχόμενων συνεργασιών με γνωστούς προγραμματιστές που εργάζονται για να δημιουργήσουν νέα Xperia Camera Applications. Πολλές περισσότερες εφαρμογές θα γίνουν διαθέσιμες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Sony Select, μετά το λανσάρισμα της συσκευής.

Το Xperia Z1 βασίζεται στον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 800 στα 2,2 GHz και 4G LTE. Το Xperia Z1 περιλαμβάνει επίσης μια μπαταρία 3000 mAh υψηλών επιδόσεων και αξιοποιεί την τεχνολογία Battery STAMINA Mode της Sony που απενεργοποιεί αυτόματα λειτουργίες που δεν χρησιμοποιεί ο χρήστης για να εξοικονομεί ενέργεια, και να τις επανεκκινεί αυτόματα όταν χρειαστεί.

Φορέσαμε το Sony Smartwatch 2 στην IFA 2013, δείτε το βίντεο:

Το Xperia Z1 μπορεί να επικοινωνήσει με το SmartWatch 2, το οποίο χρησιμοποιεί ως δεύτερη οθόνη. Ο χρήστης μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά του στο smartwatch της Sony, να χειριστεί τις κλήσεις του, να δει ειδοποιήσεις αλλά και να χρησιμοποιεί από απόσταση τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου και να κατεβάζει νέες εφαρμογές για την κάμερα. Η Sony συνεργάζεται στενά με τους προγραμματιστές για ακόμη πιο βελτιστοποιημένες εφαρμογές για το smartwatch της.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024