Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Kinect Accelerator: Πρόσκληση σε διαγωνισμό ιδεών για την αξιοποίηση του Kinect

Kinect Accelerator: Πρόσκληση σε διαγωνισμό ιδεών για την αξιοποίηση του Kinect

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2012 θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι θα ήθελαν να δουν να ζωντανεύει η ιδέα τους για την αξιοποίηση του Kinect, του πρωτότυπου συστήματος χειρισμού με τις κινήσεις του σώματος. Οι δέκα καλύτερες ιδέες θα υλοποιηθούν στις ΗΠΑ, όπου οι εμπνευστές τους θα παραμείνουν επί τρεις μήνες.

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε στις 27 Ιανουαρίου 2012 το πρόγραμμα υποστήριξης Kinect Accelerator και προσκαλεί προγραμματιστές και start ups που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της πρωτοποριακής τεχνολογίας του Kinect, να δηλώσουν συμμετοχή.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr:

Οι δέκα ιδέες που θα διακριθούν μέσα από τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία θα λάβουν ολοκληρωμένη υποστήριξη προκειμένου να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση.

Προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό αποτελεί η ενασχόληση των συμμετεχόντων με τεχνολογίες που σχετίζονται με το Kinect της Microsoft και το Natural User Interface, ενώ η προθεσμία αιτήσεων είναι 8 Φεβρουαρίου 2012.

Οι δέκα συμμετοχές που θα διακριθούν, θα φιλοξενηθούν από τη Microsoft στο Σιάτλ για τη χρονική περίοδο 2 Απριλίου – 28 Ιουνίου 2012, όπου υποστηριζόμενες από μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους.

Κάθε διακριθείσα συμμετοχή θα λάβει από 20.000 δολάρια, καθώς και ένα Xbox development kit, το Windows Kinect SDK, συνδρομή στο πρόγραμμα BizSpark και τεχνική εκπαίδευση και υποστήριξη.

Δείτε ένα βίντεο για τη δημιουργική αξιοποίηση του Kinect για άλλους σκοπούς, πέραν των βιντεοπαιχνιδιών.

Στο τέλος του προγράμματος οι εταιρίες, που θα έχουν αναπτυχθεί, θα συμμετέχουν σε μία Investor Demo Day και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε angel investors, venture capitalists, στελέχη της Microsoft, εκπροσώπους των media και του κλάδου.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα Kinect Accelerator υποστηρίζει η εταιρία TechStars, η οποία χρησιμοποιεί μία πρωτοποριακή mentor-driven μεθοδολογία ήδη εφαρμοσμένη με επιτυχία σε αντίστοιχα προγράμματα στη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ και τη Βοστώνη.

Οι Μέντορες του Kinect Accelerator περιλαμβάνουν μία σημαντική βάση από κορυφαίους entrepreneurs, venture capitalists και στελέχη των Microsoft Studios, του Xbox, του Kinect για Windows, του Microsoft Research και άλλων τμημάτων της Microsoft.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024