Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη ευκαιρία της Nokia και των Windows Phone 8

Η μεγάλη ευκαιρία της Nokia και των Windows Phone 8

Ως η πρώτη, και ίσως η τελευταία, ευκαιρία της Nokia και της Microsoft να μπουν δυναμικά στην αγορά των smartphone παρουσιάζεται η ανακοίνωση που αναμένεται να κάνουν αργότερα σήμερα ταυτόχρονα από την Νέα Υόρκη και το Ελσίνκι. Φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει για το ισχυρότερο Lumia 920 και ένα μικρότερο Lumia 820 λένε πως δεν αρκούν για να επιδείξουν εμπιστοσύνη οι επενδυτές.

Ως η πρώτη, και ίσως η τελευταία, ευκαιρία της Nokia και της Microsoft να μπουν δυναμικά στην αγορά των smartphone παρουσιάζεται η ανακοίνωση που αναμένεται να κάνουν αργότερα σήμερα οι δύο εταιρίες, ταυτόχρονα από την Νέα Υόρκη και το Ελσίνκι. Όσα έχουν διαρρεύσει για το ισχυρότερο Lumia 920 και ένα μικρότερο Lumia 820 λέγεται πως δεν αρκούν για να επιδείξουν εμπιστοσύνη οι επενδυτές, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

To Nokia Lumia 920 λέγεται ότι θα φέρει διπύρηνο επεξεργαστή 1,5GHz Snapdragon S4, 1GB RAM, 32GB, οθόνη 4,5 ιντσών 1280×720 (με εντυπωσιακή πυκνότητα 326ppi) και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης με την τεχνολογία Qi, όταν η συσκευή τοποθετείται σε ένα ειδικό «χαλάκι» φόρτισης. Επίσης, λέγεται ότι θα φέρει κάμερα με φακό PureView, όχι όμως με τον εντυπωσιακό αριθμό των 41Mpixel. H Nokia έχει υπογράψει μακροχρόνια συνεργασία με την Carl Zeiss.

Το Nokia Lumia 820 θα διαδεχτεί το Nokia Lumia 800, είναι γνωστό ως Arrow και θα έχει οθόνη 4,3 ιντσών.

Την επόμενη εβδομάδα λέγεται ότι θα γίνει η ανακοίνωση της Apple για το iPhone 5, γνωστό και ως New Generation iPhone.

H Nokia θεωρείται ο στενότερος συνεργάτης της Microsoft στην αρένα των smartphone και τα Windows Phone 8 δικαίως θεωρούνται η μεγαλύτερη ευκαιρία της Nokia να αναδειχτεί ανάμεσα στα Android και στα iPhone. Κι αυτό, καθώς η Microsoft διανύει τις τελευταίες ημέρες πριν την διάθεση όχι μόνο των Windows 8 αλλά και μιας ολόκληρης σειράς προϊόντων και υπηρεσιών στις 26 Οκτωβρίου 2012, που θα την φέρουν «στην νέα εποχή», όπως αυτή χαρακτηρίστηκε με την αλλαγή ακόμα και του λογοτύπου της εταιρείας για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

Η Samsung έκλεψε την δόξα από την Nokia όταν ανακοίνωσε το πρώτο smartphone με Windows Phone 8, το Samsung Ativ S, σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στο Βερολίνο πριν ανοίξει τις πόρτες της η έκθεση IFA 2012. Το Samsung Ativ S έχει οθόνη 4,8” HD Super AMOLED με Corning Gorilla Glass 2, επεξεργαστή διπύρηνο 1,5GHz , 1GB RAM, κάμερα 8MPixel με autofocus και κάμερα μπροστά 1,9MPixel, διαθέσιμο σε δύο μοντέλα με 16GB ή 32GB μνήμη και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, με μπαταρία
2300mAh.

Τα smartphone είναι μια νέα κατηγορία κινητών τηλεφώνων, και είναι φανερό ότι κατασκευαστές, δίκτυα και προγραμματιστές δεν έχουν βρει την απόλυτη λύση για την βέλτιστη λειτουργία τους. Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και σε τι διαφοροποιούνται; Τι μπορούν να κάνουν και ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χρήστες;

H Microsoft ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου ότι επίκειται, το φθινόπωρο, η διάθεση της νέας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος για smartphone, απογοήτευσε όμως όσους έσπευσαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, να αγοράσουν έξυπνα κινητά με την ανανεωμένη εκ βάθρων τρέχουσα έκδοση των Windows Phone, 7.5 γνωστή ως Mango, όταν απάντησε αρνητικά στο ερώτημα «Θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε σε Windows Phone 8;»

Η Nokia επιχειρεί να διευκολύνει την μετάβαση στα νέα Nokia Lumia με Windows Phone με την διάθεση της εφαρμογής «Welcome Home το Windows Phone» που αναλαμβάνει την μεταφορά των επαφών, του ημερολογίου, των φωτογραφιών, τραγουδιών και βίντεο από iPhone, Blackberry και Android.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι το επόμενο iPhone, γνωστό ως iPhone 5, θα έρθει γρήγορα στην ελληνική αγορά από κορυφαίο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Εσωτερικά, το iPhone 5 είναι γνωστό ως New Generation iPhone και η ανακοίνωσή του επιβεβαιώνεται ότι θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου. Το αργότερο στα μέσα Οκτωβρίου 2012 η νέα γενιά iPhone θα βρίσκεται στις αλυσίδες καταστημάτων του δικτύου.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024