Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταραχή στους επενδυτές προκάλεσε η «χαμηλή ζήτηση του iPhone 5»

Ταραχή στους επενδυτές προκάλεσε η «χαμηλή ζήτηση του iPhone 5»

Ταραχή προκάλεσε στους χρηματιστηριακούς δείκτες η διαρροή πληροφορίας που έφερε την Apple να ζητά να μειωθεί στο μισό η παραγωγή οθονών και άλλων εξαρτημάτων για το iPhone 5 για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η μετοχή της Apple σημείωσε ιστορικό χαμηλό από τον Φεβρουάριο του 2012, έριξε τον Dow Jones και τον Nasdaq κατά 18 και 13 μονάδες αντίστοιχα, πριν ανέβει πάλι στα 503 δολάρια την ίδια ημέρα.

Ταραχή προκάλεσε στους χρηματιστηριακούς δείκτες η διαρροή της πληροφορίας που έφερε την Apple να ζητά να μειωθεί στο μισό η παραγωγή οθονών και άλλων εξαρτημάτων για το iPhone 5 για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η μετοχή της Apple σημείωσε ιστορικό χαμηλό (498,51 δολάρια ανά μετοχή) από τον Φεβρουάριο του 2012, μειωμένη κατά 4% τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, έριξε τον Dow Jones και τον Nasdaq κατά 18 και 13 μονάδες αντίστοιχα, πριν ανέβει πάλι στα 503 δολάρια την ίδια ημέρα.

Στην ίδια πληροφορία αποδίδεται η μείωση της τιμή της μετοχής και των προμηθευτών της Apple, όπως της Sharp (-7%), της LG Display και άλλων, μεταδίδει το Reuters.

Η μείωση της παραγωγής εξαρτημάτων για το iPhone 5 αποδίδεται «στην χαμηλή ζήτηση του iPhone 5».

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο tech.in.gr:

Ωστόσο, νωρίτερα είχαν γίνει γνωστές οι δυσκολίες στην μαζική παραγωγή του smartphone της Apple.

  • Ξέρετε γιατί δεν βρίσκετε το iPhone 5; «Δεν είναι εύκολο να φτιάξουμε τα iPhone. Δεν κατορθώνουμε να ανταποκριθούμε στην ζήτηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Terry Gou, επικεφαλής του ομίλου Foxconn στο περιθώριο συνεδρίου. Από την άλλη, στα εργοστάσια της Foxconn οι εργαζόμενοι έχουν ήδη δύο φορές ξεσηκωθεί και μιλούν για παράλογες απαιτήσεις ποιότητας πάνω σε μια ελαττωματική σχεδίαση. Το iPhone 5 έχει πάχος μόλις 7,6 χιλιοστά.

Τέλος, από την πρώτη στιγμή έγιναν γνωστά διάφορα προβλήματα στην λειτουργία του.

Τα χτυπήματα που δέχεται η Apple από τους ανταγωνιστές είναι συνεχή. Ειδικά, η Samsung και η Nokia δεν δίστασαν να χλευάσουν την νέα πρόταση της Apple με αρνητικές διαφημίσεις:

Από την άλλη, τον τελευταίο καιρό ακούγεται ξανά η φήμη περί κατασκευής ενός φθηνότερου iPhone από την Apple. Την συζήτηση διέκοψε απότομα ο Φιλ Σίλερ, επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά πως «αυτό δεν θα είναι ποτέ το μέλλον μας» και θύμισε πως η Apple μπορεί να διατηρεί «μικρό» μερίδιο που δεν ξεπερνάει το 20% της αγοράς, στα δικά της ταμεία όμως μπαίνει η συντριπτική πλειονότητα των κερδών ολόκληρης της αγοράς. Παρά την διάψευση Σίλερ, αρκετοί αναλυτές της αγοράς επιμένουν να μην αποκλείουν την κατασκευή ενός iPhone σε χαμηλότερη τιμή.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άστον Βίλα: Με Μαρτίνες στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (pic)

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Ουνάι Έμερι για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024