Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα φθηνότερη έκδοση του λιλιπούτειου Raspberry Pi των €26 στην Ευρώπη

Ακόμα φθηνότερη έκδοση του λιλιπούτειου Raspberry Pi των €26 στην Ευρώπη

Μια λιτοδίαιτη και σημαντικά φτηνότερη έκδοση του υπολογιστή σε διαστάσεις πιστωτικής κάρτας Raspberry Pi θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν οι κατασκευαστές RS Components και Premier Farnell/element14.

Μια λιτοδίαιτη και σημαντικά φτηνότερη έκδοση του υπολογιστή σε διαστάσεις πιστωτικής κάρτας Raspberry Pi θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν οι κατασκευαστές RS Components και Premier Farnell/element14.

Το Model A διαφέρει από το μοντέλο Β που κυκλοφόρησε πριν από έναν χρόνο καθώς δεν έχει υποδοχή σύνδεσης σε τοπικό δίκτυο μέσω Ethernet, έχει μόνο μια θύρα USB και μνήμη RAM 256MB αλλά και μειωμένη κατά 10 δολάρια τιμή ($25). Η ουσιαστική διαφορά του μοντέλου Α έγκειται στην μειωμένη κατανάλωση ενέργειας (το ένα τρίτο της ενέργειας που απαιτεί το Model B), σημαντική για εκείνους που τροφοδοτούν το Raspberry Pi από μπαταρία ή από συλλέκτες ηλιακής ενέργειας.

Η διάθεση των Raspberry Pi διεκπεραιώνεται για την Ελλάδα από τον δικτυακό τόπο RSDelivers.com (Ηνωμένο Βασίλειο), όπου δεν θα βρείτε άμεσα το Model A των 25 δολαρίων, αλλά ούτε το Model B του Raspberry Pi το οποίο πωλείται αντί 27,66 ευρώ (λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας).

Το εγχειρίδιο χρήσης του Raspberry Pi δημοσιεύεται στην διεύθυνση http://www.designspark.com/knowledge-item/raspberry-pi-quick-start-guide

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Raspberry Pi στο tech.in.gr:

  • Raspberry Pi: Παιδιά που παίζουν τον κώδικα στα δάχτυλα Τι μπορεί να ξέρει ένα παιδί από προγραμματισμό, θα αναρωτιέστε. Σε ποιο πιτσιρίκι θα μπορούσες να δώσεις μια «γυμνή» ηλεκτρονική πλακέτα και να πιστέψεις ότι θα κατόρθωνε να κάνει κάτι δημιουργικό με αυτήν; Κι όμως, οι δημιουργοί του Raspberry Pi, ενός λειτουργικού υπολογιστή σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας πίστεψαν ότι τα πιτσιρίκια μπορούν να μάθουν προγραμματισμό και διοργάνωσαν έναν διαγωνισμό για να αναδείξουν το ταλέντο τους.
  • PC «νάνος» στα σκαριά από την Intel Η Intel κατόρθωσε να συγκεντρώσει σε μια πλακέτα 10×10 εκατοστών δυνατότητες που βρίσκουμε μόνο σε PC «γίγαντες»: η Μονάδα Επόμενης Γενιάς της Intel δέχεται την νεότερη γενιά των επεξεργαστών της με ενσωματωμένη μονάδα επεξεργασίας γραφικών και φέρει ταχύτατες εισόδους και εξόδους. Με το NUC η Intel ανταγωνίζεται το μικροσκοπικό Raspberry Pi για τον τίτλο του πλέον μικροσκοπικού PC.
  • Raspberry Pi | Έτοιμος προς αποστολή ο λιλιπούτειος υπολογιστής των €26 Σε απόσταση αναπνοής από το ταχυδρομείο βρίσκονται τα πρώτα Raspberry Pi. Ο λιλιπούτειος υπολογιστής των 22 λιρών αξιοποιεί την τηλεόραση ως οθόνη, δέχεται πληκτρολόγιο και μπορεί να εκτελέσει αξιοπρεπώς ότι κάνει ένα «μεγάλο» PC, όπως η επεξεργασία κειμένου και λογιστικών φύλλων. Μπορεί επίσης να παίξει παιχνίδια και να αναπαράγει βίντεο και μάλιστα HD. Βασίζεται σε (τι άλλο;), Linux.
  • To Pirate Bay στα ουράνια, στ’ αλήθεια Με ένα αινιγματικό ποστ, ο MrSpock ανακοίνωσε ότι η κυνηγημένη ομάδα πίσω από το Λιμάνι των Πειρατών εργάζεται για να υψώσει στα ουράνια (ή ακόμα ψηλότερα) τους διακομιστές που θα καλύπτουν τα ίχνη όσων μπαίνουν στο Λιμάνι. To Pirate Bay θέλει να σηκώσει υπολογιστές σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας μερικά χιλιόμετρα πάνω από τη Γη και να τους ελέγχει με GPS.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024