Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόσο θα κοστίζουν τα «μεταχειρισμένα» παιχνίδια στο Xbox One;

Πόσο θα κοστίζουν τα «μεταχειρισμένα» παιχνίδια στο Xbox One;

Στην μεγάλη έκθεση της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών αναμένεται να απαντηθούν ορισμένα από τα πλέον «καυτά» ερωτήματα για το Xbox One, το «ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας» που πρόκειται να διαθέσει η Microsoft «αργότερα μέσα στο έτος». Μεταξύ αυτών, οι όροι για την μεταπώληση και την χρήση των νέων τίτλων που θα αναπτυχθούν για το Xbox One.

Στην μεγάλη έκθεση της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών Ε3 αναμένεται να απαντηθούν ορισμένα από τα πλέον «καυτά» ερωτήματα για το Xbox One, το «ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας» που πρόκειται να διαθέσει η Microsoft «αργότερα μέσα στο έτος». Μεταξύ αυτών, οι όροι για την μεταπώληση και την χρήση των νέων τίτλων που θα αναπτυχθούν για το Xbox One (για τους οποίους έγιναν γνωστά ελάχιστα). Πριν την πρώτη επίσημη παρουσίαση του Xbox One, είχαν φουντώσει οι φήμες που έλεγαν «Όχι μεταχειρισμένα παιχνίδια στο Xbox 720».

H Microsoft επέλεξε να παρουσιάσει τον διάδοχο του Xbox 360 σε δύο δόσεις. Από τα γραφεία της στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον, παρουσίασε πρόσφατα το σύστημα και τις δυνατότητες που προσθέτουν σε αυτό, η ενσωμάτωση του (νέου) Kinect και «η δύναμη του cloud». Δεν όρισε την ημερομηνία της επίσημης πρώτης εμφάνισης του Xbox One, ούτε αναφέρθηκε στην τιμή του.

Διαβάστε περισσότερα για το Xbox One στο tech.in.gr

Σε ότι αφορά τις φήμες που έλεγαν ότι το Xbox One, γνωστό έως την 21η Μαΐου ως «Xbox 720», θα απαιτεί πρόσβαση στο Ίντερνετ για να λειτουργήσει, η Microsoft απαντά πως δεν απαιτείται διαρκής σύνδεση για τα παιχνίδια ενός παίκτη και φυσικά, κάποιες λειτουργίες που απαιτούν πρόσβαση δεν θα είναι διαθέσιμες σε κάποιος τίτλους που έχουν σχεδιαστεί έτσι. Εφικτή θα είναι επίσης, η προβολή ταινιών από δίσκους Blu-ray και η προβολή του τηλεοπτικού προγράμματος, δηλαδή ό,τι είναι αυτονόητο ότι δεν απαιτεί πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ απαιτείται επιβεβαιώνει η Microsoft, αν και «όχι συνεχώς». O Phil Harrison, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Microsoft, δήλωσε σε συνέντευξή του σο περιοδικό Wired ότι το Xbox One θα κάνει ping στους διακομιστές της Microsoft. Όμως, άφησε αδιευκρίνιστη την συχνότητα με την οποία θα επικοινωνεί αλλά, και τι θα ελέγχει όταν υπάρχει απόκριση.

Το ερώτημα αυτό επανέρχεται μετά την διάδοση νέων πληροφοριών από τις εμπορικές αλυσίδες καταστημάτων που θα διαθέσουν τίτλους για το Xbox One. Αφορμή αποτέλεσε ένα ακόμα αναπάντητο, αν και επίσης «καυτό», ερώτημα για το Xbox One. Από καιρό ακούγεται πως, το Xbox One δεν θα παίζει τίτλους από δεύτερο χέρι, κάτι που θα κατακρήμνιζε μονομιάς την αγορά μεταχειρισμένων παιχνιδιών και θα στερούσε την ευκαιρία στους παίκτες να ανταλλάσσουν τα «παλιά» τους παιχνίδια για να αγοράσουν νέα με έκπτωση ή άλλους να τα αποκτήσουν με πολύ χαμηλότερο κόστος. Στην ελληνική αγορά, η απόσυρση μεταχειρισμένων τίτλων για διάφορες κονσόλες σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων μπορεί να σημαίνει έκπτωση έως και 50% στην αγορά νέου τίτλου.

Η Microsoft περιορίστηκε να απαντήσει πως το Xbox One σχεδιάστηκε ώστε να επιτρέπει στους παίκτες να ανταλλάσσουν και να μεταπωλούν τα παιχνίδια τους στο εμπόριο. Ο «Major Nelson», επικεφαλής του Xbox Live στην Microsoft, επανήλθε στο θέμα των used games για να επαναλάβει την απάντηση αυτή και πρόσθεσε ότι, εάν επιλέξετε να παίξετε ένα παιχνίδι που έχετε αγοράσει στο σπίτι ενός φίλου δεν θα χρειαστεί να χρεωθείτε για να το κάνετε, αρκεί να έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης, να πάρετε το δισκάκι στο σπίτι του φίλου σας και να μοιραστείτε με αυτόν τον υπέροχο τρόπο το παιχνίδι, αναφέρει ο Phil Harrison στην προαναφερόμενη συνέντευξη.

To βρετανικό σάιτ gaming MCV,
που καλύπτει την αγορά του gaming από την πλευρά των καταστημάτων λιανικής, μεταφέρει πως πρόσφατα η Microsoft ενημέρωσε τις αλυσίδες καταστημάτων πως θα γίνεται αποδεκτή η ανταλλαγή τίτλων για το Xbox One στα καταστήματα και η μεταπώλησή τους.

Με λίγα λόγια, ο χρήστης που επιστρέφει ένα παιχνίδι σε ένα συνεργαζόμενο με την Microsoft κατάστημα θα το δει να διαγράφεται από τον λογαριασμό του και δεν θα μπορεί να παίξει αυτό το παιχνίδι πια, αφού θα καταγράφεται η μεταπώληση ή η ανταλλαγή του. Παρεμπιπτόντως, η Microsoft έχει επιβεβαιώσει πως το δισκάκι του παιχνιδιού είναι πλέον άχρηστο μετά την εγκατάσταση του παιχνιδιού στον σκληρό δίσκο των 500GB του Xbox One.

Μια ακόμα σημαντική πληροφορία που μεταδίδει το MCV είναι ότι ο λιανοπωλητής θα μπορεί να διαθέσει το «μεταχειρισμένο» παιχνίδι σε όποια τιμή θέλει, ωστόσο ένα (αδιευκρίνιστο) μερίδιο θα δικαιούται αφενός ο εκδότης του τίτλου, αφετέρου, η Microsoft.

Η Microsoft αρνείται, κατά την συνήθη πρακτική της, να σχολιάσει δημοσιεύματα και φήμες που αναφέρονται στην απόδοση μεριδίου 10% στο κατάστημα ή, το (φημολογούμενο υψηλό) «κόστος ενεργοποίησης» τίτλου από δεύτερο χέρι αντί 35 λιρών (περίπου 40 ευρώ). Για αυτές και άλλες απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, η εταιρεία παραπέμπει στην 18η Ιουνίου 2013, στην E3.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

ΑΕΚ- Ολυμπιακός 68-100: Πέρασε στα ημιτελικά και τώρα… Final 4 (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 100-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League. Πλέον στρέφει την προσοχή του στο Final Four της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024