Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα tablet με Windows 8 κερδίζουν το iPad στα σημεία, ισχυρίζεται η Microsoft

Τα tablet με Windows 8 κερδίζουν το iPad στα σημεία, ισχυρίζεται η Microsoft

Τα tablet με Windows 8 είναι καλύτερα από το iPad 4ης γενιάς για πολλούς λόγους, υποστηρίζει η Microsoft. Αντιπαραθέτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τεσσάρων ανταγωνιστικών tablet απέναντι στο iPad και δημοσιεύει ένα βίντεο με το οποίο χλευάζει τις «αδυναμίες» που διακρίνει στην εξαιρετικά δημοφιλή ταμπλέτα της Apple.

Τα tablet με Windows 8 είναι καλύτερα από το iPad 4ης γενιάς για πολλούς λόγους, υποστηρίζει η Microsoft. Αντιπαραθέτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τεσσάρων ανταγωνιστικών tablet απέναντι στο iPad και δημοσιεύει ένα βίντεο με το οποίο χλευάζει τις «αδυναμίες» που διακρίνει στην εξαιρετικά δημοφιλή ταμπλέτα της Apple.

To ASUS VivoTab Smart, το Dell XPS 10, το HP Envy x2 αλλά και το Microsoft Surface RT κονταροχτυπιούνται με το iPad 4ης γενιάς με την αντίστοιχη χωρητικότητα (64GB ή 32GB). Τα χαρακτηριστικά που επιλέγει να συγκρίνει η Microsoft είναι το πάχος, η ονομαστική αυτονομία, το βάρος, η διαγώνιος της οθόνης, οι υποδοχές microHDMI και microSD και η υποστήριξη πολλαπλών εκτυπωτών. Τονίζει την ανάγκη αγοράς αντάπτορα κόστους 78 δολαρίων για την σύνδεση microHDMI και microSD στο iPad 4 και την απουσία υποστήριξης εκτυπωτών που δεν είναι AirPrint. Τα επιλεγμένα μοντέλα είτε υπερέχουν κατάτι, είτε πλησιάζουν τις ονομαστικές τιμές του iPad.

Σε επίπεδο υπηρεσιών, η Microsoft τονίζει τα GB που αποκτά ο χρήστης στο cloud (5 iCloud vs. 7 στο δικό της Skydrive), η δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών λογαριασμών χρηστών στα tablet με Windows και η δυνατότητα προβολής δύο app στην οθόνη (με το λεγόμενο Snap) στις ταμπλέτες με Windows 8.

H Microsoft εμφανίζει επίσης, ως συγκριτικό πλεονέκτημα των tablet με Windows 8 και την δυνατότητα εκτέλεσης του Microsoft Office και επισημαίνει πως «στο iPad υπάρχει μόνο το OneNote».

Σε κάθε περίπτωση, τα tablet με Windows 8 είναι φθηνότερα από το iPad 4ης γενιάς, τονίζει η εταιρεία.

Η αντιπαράθεση καταλήγει σε ένα βίντεο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Windows 8: Less talking, more doing» (λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις), στο οποίο η ψηφιακή βοηθός του iPad, Siri, αδυνατεί να εκτελέσει όσα της ζητάει ο εντολέας της.

Τι λένε οι αριθμοί της IDC

Πρόσφατα, η IDC ανακοίνωσε τις προκαταρκτικές της μετρήσεις για την πορεία των πωλήσεων tablet ανά τον κόσμο το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η Apple ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για την διάθεση 18,7 εκατομμυρίων iPad από τους αναλυτές της IDC για το τρίμηνο, καθώς διέθεσε 19,5 εκατομμύρια iPad. Πέραν κάθε προσδοκίας ήταν και οι επιδόσεις της Samsung, που βρέθηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης -όχι όμως για τις προτάσεις της με Windows 8 ή RT. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ASUS, εξέλιξη που αποδίδεται στην διάθεση του Nexus 7, του πρότυπου tablet της Google με την νεότερη έκδοση του επίσης ανταγωνιστικού Android. Η Microsoft θα πρέπει να αντιπαρατεθεί και με τα tablet με Android.

Πάντως, το πρώτο τρίμηνο του 2013 η Microsoft κατάφερε να μπει στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά, καθώς οι πωλήσεις των δικών της Surface RT και Surface Pro μαζί έφτασαν τις 900.000 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2013. Πολλά από αυτά ήταν Surface Pro, τα οποία η εταιρεία άρχισε να διαθέτει σε ΗΠΑ και Καναδά τον Φεβρουάριο του ’13. Η Microsoft έχει δηλώσει ότι πρόκειται να διευρύνει την διάθεση αμφότερων των Surface σε περισσότερες αγορές.

Από την άλλη, εκτός από τα Surface, τα υπόλοιπα tablet με Windows 8 και Windows RT παλεύουν να διεισδύσουν στις αγορές.

Σύμφωνα πάντα με την IDC, συνολικά οι ταμπλέτες με Windows 8 και Windows RT από όλους τους κατασκευαστές περιορίστηκαν στις 1,8 εκατομμύρια συσκευές.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα συστήματα με Windows 8 στο tech.in.gr:
Θέματα: Tablet PC

Θέματα: Λειτουργικά Συστήματα

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024