Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Day One για το Xbox One σε 13 χώρες ανά τον κόσμο

Day One για το Xbox One σε 13 χώρες ανά τον κόσμο

Σε 13 χώρες λανσάρεται σήμερα 22 Νοεμβρίου το Xbox One, το ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας της Microsoft που θα ανταγωνιστεί το Playstation 4 της Sony που κυκλοφόρησε μια εβδομάδα νωρίτερα. H Microsoft φιλοδοξεί να καταστήσει το Xbox One το κέντρο της ψυχαγωγίας στο σαλόνι, με μια κονσόλα ικανή να φέρει στην τηλεόραση παιχνίδια πολλαπλών παικτών online, αλλά και ασκήσεις γυμναστικής, μουσική, ταινίες, πλοήγηση στο Ίντερνετ και συνομιλίες Skype.

Σε 13 χώρες λανσάρεται σήμερα 22 Νοεμβρίου 2013 το Xbox One, το ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας της Microsoft που θα ανταγωνιστεί το Playstation 4 της Sony, το οποίο κυκλοφόρησε μια εβδομάδα νωρίτερα.

H Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην λίστα των χωρών που κάνει το ντεμπούτο του το Xbox One. Στην χώρα μας αναμένεται αόριστα μέσα το 2014, ενώ στην γειτονική Ιταλία πωλείται στα 499 ευρώ (amazon.it), όπου το PS4 διατίθεται όπως αναμενόταν 100 ευρώ χαμηλότερα, στα 399 ευρώ. To κόστος των πρώτων τίτλων για το Xbox One ξεπερνάει, ως επί το πλείστον, τα 65 ευρώ.


Δείτε σκηνές από την επίσημη πρώτη του Xbox One στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη.

H Microsoft φιλοδοξεί να καταστήσει το Xbox One το κέντρο της ψυχαγωγίας στο σαλόνι, με μια κονσόλα ικανή να φέρει στην τηλεόραση παιχνίδια πολλαπλών παικτών online, αλλά και ασκήσεις γυμναστικής, μουσική, ταινίες, πλοήγηση στο Ίντερνετ και συνομιλίες Skype.

Η γιορτή ξεκίνησε από την άλλη άκρη του κόσμου, στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, στον πύργο 328 μέτρων Sky Tower, που έλαμψε φωτισμένος στο χρώμα του Xbox και σήμανε την «Day One» με την πρώτη αγορά Xbox One.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η πλατεία Leicester στο Λονδίνο μετονομάστηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης σε Xbox One Square και στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, ζόμπι, Ρωμαίοι στρατιώτες και σούπερ-αυτοκίνητα πλημμύρισαν την Times Square. Όλες οι φωτεινές επιγραφές πρασίνισαν αφού δεκάδες εκατοντάδες άνθρωποι μέτρησαν αντίστροφα μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Voice commands και gestures με το νέο Kinect

Το Xbox One συνοδεύεται από το νέο χειριστήριο Kinect, το οποίο υπόσχεται βελτιώσεις στον χειρισμό της κονσόλας με την φωνή και την κίνηση, αφού το Xbox One δέχεται φωνητικές εντολές όχι μόνο για την διεκπεραίωση διαφόρων λειτουργιών αλλά και για την αναζήτηση στο Ίντερνετ μέσω του MS Bing.

Η Microsoft έχει αναρτήσει την πλήρη λίστα των φωνητικών εντολών και των κινήσεων που «αντιλαμβάνεται» το Xbox One, μεταξύ των οποίων οι ακόλουθες:

  • Xbox On (ενεργοποίηση της κονσόλας)
  • Xbox turn off
  • Xbox select (επιλογή)
  • Xbox go to (σε παιχνίδια, τηλεοπτικές εκπομπές, app, ενημερώσεις και σε ενότητες του ταμπλό διαχείρισης)
  • Xbox record that (για την καταγραφή του παιχνιδιού, προς μοίρασμα στο Διαδίκτυο)
  • Xbox watch TV (μεταφέρεται στην δορυφορική ή στην καλωδιακή τηλεόραση)
  • browse (όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τον Internet Explorer, μπορεί να ζητήσει την μετάβαση σε έναν δικτυακό τόπο)
  • Xbox bing (δηλαδή, ο χρήστης μπορεί να δώσει εντολή αναζήτησης υπαγορεύοντας την εντολή και τον όρο αναζήτησης)

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να απαντήσει σε κλήση Skype λέγοντας Xbox, answer και να τερματίσει την κλήση λέγοντας Xbox, hang up, να στείλει μήνυμα μέσω Xbox Live λέγοντας Xbox, send a message. Πλήθος φωνητικών εντολών αφορούν την επικοινωνία, τον χειρισμό της τηλεόρασης, την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο, τις ενημερώσεις

Παιχνίδια με διακρίσεις στο ντεμπούτο

Σε ότι αφορά στα παιχνίδια, η Microsoft έχει διασφαλίσει την αποκλειστικότητα για σειρά βραβευμένων τίτλων στην φετινή γιορτή των παιχνιδιών E3, μεταξύ των οποίων:
Forza Motorsport 5, Dead Rising 3, Ryse: Son of Rome, Killer Instinct και Zoo Tycoon. Αποκλειστικότητα έχει επίσης εξασφαλίσει τουλάχιστον για περιορισμένο χρονικό διάστημα (early exclusivity) για περιεχόμενο διαθέσιμο για κατέβασμα στα Call of Duty: Ghosts, FIFA 14, Battlefield 4 και άλλα. Αργότερα το 2014 αναμένονται οι τίτλοι Titanfall, Project Spark και Sunset Overdrive. Περισσότερα για τους τίτλους δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο του Xbox One.

Τέλος, η Microsoft θεωρεί ισχυρό χαρτί την δυνατότητα εγγραφής μέρους του παιχνιδιού και δημοσίευσης υπό την προϋπόθεση βέβαια της συμμετοχής στο συνδρομητικό Xbox Live.

Διαβάστε περισσότερα για το Xbox One στο tech.in.gr

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε περισσότερα για το Playstation 4

    Ανθή Παναγιωτάκη
    @anthi

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Αλμέιδα: «Ο Ολυμπιακός ανυψώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αξίζει να είναι στον τελικό του Conference League»

    Ο Ματίας Αλμέιδα έβγαλε το καπέλο στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 14 Μαϊου 2024