Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kinect: Δείτε πως θα χειρίζεστε τα Windows 8 χωρίς χέρια

Kinect: Δείτε πως θα χειρίζεστε τα Windows 8 χωρίς χέρια

H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση ενός προσαρμογέα, κόστους 50 περίπου δολαρίων, με τον οποίο οι κάτοχοι της «ολοκληρωμένης συσκευής ψυχαγωγίας» Xbox One με την κάμερα και τους αισθητήρες Kinect που μετατρέπουν το ανθρώπινο σώμα σε χειριστήριο μπορούν να το αξιοποιήσουν και από υπολογιστή με Windows 8 ή Windows 8.1.

H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση ενός προσαρμογέα, κόστους 50 περίπου δολαρίων, με τον οποίο οι κάτοχοι της «ολοκληρωμένης συσκευής ψυχαγωγίας» Xbox One με την κάμερα και τους αισθητήρες Kinect που μετατρέπουν το ανθρώπινο σώμα σε χειριστήριο μπορούν να το αξιοποιήσουν και από υπολογιστή με Windows 8 ή Windows 8.1 ή και tablet με την νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Το adapter kit δεν απαιτείται όταν ο χρήστης έχει ήδη στην κατοχή του το Kinect for Windows, δίνει όμως την δυνατότητα σε όσους έχουν ήδη το ακριβότερο Xbox One με το Kinect, να το αξιοποιήσουν και από τον υπολογιστή τους.

Παράλληλα, η Microsoft διαθέτει το βαλιτσάκι με τα εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών για την αξιοποίηση του Kinect. Με το Kinect SDK 2.0, οι προγραμματιστές μπορούν να ανεβάζουν τα app τους στο Windows Store.

Με τo Kinect για Xbox One (αξίας 150 δολαρίων), η Microsoft παίρνει από τα χέρια του παίκτη τον παραδοσιακό controller και καθιστά εαυτόν το χειριστήριο για τον έλεγχο του παιχνιδιού: με τις κινήσεις του σώματός του, την φωνή και τις χειρονομίες του. Με το Kinect για το Xbox One μπορεί επίσης να γίνει ο έλεγχος της τηλεόρασης αλλά και η διεξαγωγή κλήσεων μέσω Skype.

Με 50 δολάρια επιπλέον, το Kinect για το Xbox One συνδέεται μέσω του adapter στην θύρα USB 3.0 ενός υπολογιστή με Windows 8, Windows 8.1 (το κόστος του Kinect μαζί με τον προσαρμογέα είναι ίσο με το κόστος του Kinect for Windows v2).

H Microsoft επιδεικνύει ενδεικτικά την λύση που έχει αναπτύξει η εταιρεία Ubi Interactive, μια startup που συμμετείχε σε πρόγραμμα της Microsoft για την εκκόλαψη επιχειρήσεων που ασχολούνται με το Kinect, το 2012. Η Ubi υποστηρίζει ότι με το λογισμικό της και το Kinect για Windows κάθε επιφάνεια μπορεί να μετατραπεί σε οθόνη αφής:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024