Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
HTC: «Δεν θα εξετάζαμε προσφορά για εξαγορά από την Asus»

HTC: «Δεν θα εξετάζαμε προσφορά για εξαγορά από την Asus»

Η δήλωση του προέδρου της Asustek, Τζόνι Σι, ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα εξαγοράς της HTC Corp προκάλεσε την άμεση αντίδραση της HTC, η οποία δηλώνει απευθυνόμενοι στους επενδυτές της πως αρνείται κατηγορηματικά την είδηση.

Η δήλωση του προέδρου της Asustek, Τζόνι Σι, στην Liberty Media ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα εξαγοράς της HTC Corp προκάλεσε την άμεση αντίδραση της HTC, η οποία δηλώνει απευθυνόμενοι στους επενδυτές της πως αρνείται κατηγορηματικά την είδηση.

«Δεν έχουμε επικοινωνήσει με την Asustek και δεν θα εξετάζαμε την εξαγορά μας. Ως μια διεθνής φίρμα, η HTC θα συνεχίζει να σχεδιάζει παγκοσμίου κλάσης καινοτόμες έξυπνες συσκευές , μέσω της επιδίωξης να γίνει αναγνωρίσιμη η ανωτερότητα της φίρμας της».

Είναι γεγονός ότι τα smartphone της HTC έχουν υψηλές προδιαγραφές και αξιολογούνται από τον ειδικό Τύπο ως εξαιρετικά. Εντούτοις, είναι επίσης καταγεγραμμένο ότι η ταϊβανέζικη εταιρεία αντιμετωπίζει την διαρκή μείωση εσόδων και κερδών, αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού από τις Samsung, Huawei, Lenovo, Xiaomi (στην Κίνα) και άλλους. Η HTC έχει προβεί σε διοικητικές αλλαγές με τον Πήτερ Τσου να αντικαθίσταται από την πρόεδρο Σε Ουάν.

Ακόμα, η HTC έχει τολμήσει την επέκτασή της σε άλλους τομείς έξυπνων συσκευών, παρουσιάζονται σε συνεργασία με την Valve την δική της κάσκα εικονικής πραγματικότητας και προκαλώντας εξαιρετικές κριτικές από όσους την φόρεσαν πρώτοι. Τον Οκτώβριο του 2014 παρουσίασε την RE, μια κάμερα που μοιάζει με περισκόπιο.

Από την άλλη, η εξαγορά μιας εταιρείας όπως η HTC θα έδινε την απαραίτητη ώθηση στο μέλλον στην Asus. Η εταιρεία που εδρεύει επίσης στην Ταϊβάν, αντιμετωπίζει την πρόκληση να εισέλθει στην αγορά των συσκευών που λέγονται έξυπνες στις αγορές της Δύσης, καθώς προς το παρόν περιορίζεται αν και επιτυχία σε PC, notebook και tablet. Την ίδια στιγμή, η Lenovo έχει μεθοδεύσει τις δικές της κινήσεις (εξαγοράζοντας την Motorola μετά την σύντομη παραμονή της στα χέρια της Google) -και έχει ήδη σημαδεύσει την πορεία της αφού είδε ήδη τις πωλήσεις smartphone να ξεπερνούν τις πωλήσεις PC πρώτη φορά στα χρονικά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Πρώτη» για Κόντη στον Παναθηναϊκό – Τι είπε στους ποδοσφαιριστές

Ο Χρήστος Κόντης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό..

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024