Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Xbox, νέες πληροφορίες διαρρέουν

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Xbox, νέες πληροφορίες διαρρέουν

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Xbox "720" στις 21 Μαΐου έχει ξεκινήσει, ωστόσο πληροφορίες εκ των έσω υπό το πέπλο της ανωνυμίας συνεχίζουν να διαρρέουν. Η Microsoft εμφανίζεται να αντιλαμβάνεται ότι ζούμε στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και έτσι η επόμενη κονσόλα της θα κάνει τους παίκτες βιντεοπαιχνιδιών πιο κοινωνικούς, τουλάχιστον εκείνους που θέλουν να κοκορεύονται για τα επιτεύγματά τους online.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Xbox «720» στις 21 Μαΐου έχει ξεκινήσει, ωστόσο πληροφορίες εκ των έσω υπό το πέπλο της ανωνυμίας συνεχίζουν να διαρρέουν. Η Microsoft εμφανίζεται να αντιλαμβάνεται ότι ζούμε στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και έτσι η επόμενη κονσόλα της θα κάνει τους παίκτες βιντεοπαιχνιδιών πιο κοινωνικούς, τουλάχιστον εκείνους που θέλουν να κοκορεύονται για τα επιτεύγματά τους online.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως ο μεγάλος ανταγωνιστής του επόμενου Xbox, το Playstation 4 θα συνοδεύεται από χειριστήριο με πλήκτρο αφιερωμένο στο ζωντανό μοίρασμα των καλύτερων στιγμών του παιχνιδιού.

Τώρα, η Microsoft λέγεται πως θα εξοπλίσει το επόμενο Xbox με μηχανισμό μοιράσματος. Το παιχνίδι θα καταγράφεται κατ’εντολή του παίκτη, και στην συνέχεια θα μπορεί να επιλέξει τις καλύτερες στιγμές προς δημοσίευση στο Facebook, ή το YouTube, μεταξύ άλλων.

Αν και δεν πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση, ο δικτυακός τόπος Polygon.com που συγκέντρωσε την πληροφορία μεταφέρει πως το επόμενο Xbox θα έχει προηγμένες λειτουργίες για να εξυπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Για παράδειγμα, λέγεται πως το Xbox 720 θα μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη του παιχνιδιού και να καταγράφει αυτόματα τις καλύτερες φάσεις, ή αυτές που οδήγησαν σε ένα επίτευγμα. Επίσης, οι ίδιες πηγές αποκαλύπτουν στο Polygon πως κάθε εκδότης μπορεί να συνδέει τα επιτεύγματα από διαφορετικούς τίτλους που έχει εκδώσει.

Τα λεγόμενα snap highlights θα υποστηρίζονται μόνο στους νέους τίτλους για την νέα κονσόλα, όχι όμως για εκείνους που προϋπήρχαν θα μπορούν όμως να εκτελούνται στο νέο Xbox.

Το Polygon.com μεταφέρει επίσης μια σημαντική πληροφορία για την πολυσυζητημένη, αν και φημολογούμενη, απαίτηση της νέας κονσόλας να παραμένει συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο για να λειτουργήσει.

Η απαίτηση σύνδεσης online λέγεται τώρα πως θα αποτελεί απόφαση του εκδότη του εκάστοτε τίτλου, ώστε να ελέγχει ή όχι την αυθεντικότητά του κάθε φορά που ο παίκτης επιχειρεί να παίξει. Εάν το αποτέλεσμα του ελέγχου δεν είναι θετικό, δεν θα μπορεί να εκτελεστεί το παιχνίδι.

Τέλος, επιστρέφοντας στο θέμα της κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως η Microsoft είναι διατεθειμένη να διευρύνει τους κύκλους των φίλων στην υπηρεσία Xbox Live, επιτρέποντας μεγαλύτερο αριθμό φίλων στην υπηρεσία και ελεύθερη δημιουργία σχέσεων, όπως στο Twitter.

To «Xbox 720» θα παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Μαΐου 2013.

Διαβάστε ακόμα στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024