Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
10 Ξεχωριστά Gadget και Περιφερειακά του 2012

10 Ξεχωριστά Gadget και Περιφερειακά του 2012

To 2012 τα tablet και τα smartphone συγκέντρωναν πολύ συχνά -ίσως πιο συχνά από ό,τι θα έπρεπε- τα φώτα της δημοσιότητας. Υπήρξαν όμως και κάποια γκάτζετ και περιφερειακά που έλαμψαν γιατί έκαναν κάτι ιδιαίτερο. Συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά που μας εντυπωσίασαν, όπως οι κάμερες δράσης, οι εκτυπωτές τρισδιάστατων αντικειμένων, τα τάμπλετ-εργαστήρια ζωγραφικής και τις φωτογραφικές μηχανές με Android και Wi-Fi.

To 2012 τα tablet και τα smartphone συγκέντρωναν πολύ συχνά -ίσως πιο συχνά από ό,τι θα έπρεπε- τα φώτα της δημοσιότητας. Υπήρξαν όμως και κάποια γκάτζετ και περιφερειακά που έλαμψαν γιατί έκαναν κάτι ιδιαίτερο. Συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά που μας εντυπωσίασαν, όπως οι κάμερες δράσης, οι εκτυπωτές τρισδιάστατων αντικειμένων, τα τάμπλετ-εργαστήρια ζωγραφικής και τις φωτογραφικές μηχανές με Android και Wi-Fi.


1. Κάμερα δράσης με Wi-Fi από την Sony

    Η Sony παρουσίασε στην έκθεση IFA 2012 στο Βερολίνο την Action Cam, μια πολύ μικρή βιντεοκάμερα «δράσης» με βάρος 90 γραμμάρια που στερεώνεται σε κράνος, ιστιοσανίδα ή αδιάβροχο σετ κεφαλής και υποστηρίζει την λήψη βίντεο με σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Η Sony Action Cam κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο 2012 και στην Ελλάδα αντί 320 ευρώ.

    2. HP TopShot Το πολυμηχάνημα που σαρώνει τρισδιάστατα αντικείμενα

      Aυτό που μας ενθουσίασε ήταν η ιδιαίτερη λειτουργία του για την σάρωση αντικειμένων. Το αποτέλεσμα που όπως είδατε πήραμε μας άρεσε και θεωρούμε ότι πράγματι μπορεί να επιτελέσει το έργο του, εάν χρειάζεστε ένα μηχάνημα που θα αναλάβει να φωτογραφήσει μικροαντικείμενα, θα «ξεστριφάρει» το φόντο και θα σας δώσει μια πολύ καλή φωτογραφία του αντικειμένου. Αυτή η φωτογραφία χωρίς φόντο μπορεί να αξιοποιηθεί για να στήσετε σταδιακά μια βιβλιοθήκη φωτογραφιών για όλα όσα εμπορεύεται η επιχείρησή σας για παράδειγμα μέσω ενός διαδικτυακού καταστήματος ή να συνοδεύσει τιμοκαταλόγους και μπροσούρες με φωτογραφίες κάθε προϊόντος.

      3. gTar by Incident: H κιθάρα (με iPhone) που μπορούν να παίξουν όλοι

        Μια «ψηφιακή κιθάρα» με ένα iPhone καρφωμένο στο σώμα της και το κατάλληλο app αναλαμβάνει μαθήματα κιθάρας σε αρχάριους αλλά και έμπειρους. Χάρη στο συνοδευτικό gTar app, τα τάστα της φωτίζονται και δείχνουν πως παίζεται κάθε τραγούδι από την ήδη πλούσια συλλογή του.

        4. Γυμναστείτε παίζοντας με το Wii Balance Board, κάτοχο του ρεκόρ Γκίνες

          Το Wii Balance Board κυκλοφόρησε μαζί με το πρώτο Wii Fit. «Είτε πρόκειται για κάποιον που ξεκινάει τώρα, είτε είναι βετεράνος με την κονσόλα Wii, με περισσότερες από 40 ποικίλες και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το Wii Fit απευθύνεται σε όλους», σύμφωνα με την Nintendo. Σε αυτό συγκεντρώνονται μεταξύ άλλων, ασκήσεις

          • αεροβικής,
          • yoga,
          • μυϊκής τόνωσης και
          • ισορροπίας.

          5. Εργαστήρι ζωγραφικής με tablet της Samsung
          Το tablet Samsung Galaxy Note 10.1 γίνεται ο καμβάς στον οποίο ζωγραφίζουν οι σύγχρονοι ζωγράφοι: δεν έχουν πια καβαλέτα και πινέλα αλλά ένα Samsung Galaxy Note και τα S-Pen τους.

          6. Pioneer STEEZ για χορό στο δρόμο

            Τα STEEZ σχεδιάστηκαν ειδικά για τις ανάγκες των street dancers. Το σύστημα κάνει τις χορευτικές «μάχες» απόλαυση καθώς, επιλέγοντας απλά το είδος της μουσικής και τη διάρκεια της «μάχης», συλλέγει τα κομμάτια που ταιριάζουν με το επιλεγμένο είδος, αναπαράγει μια μίξη παρόμοιων κομματιών, μετράει αντίστροφα το χρόνο και σηματοδοτεί τη λήξη.

            7. Touchscreen Gloves: Γάντια για τον χειρισμό οθονών αφής

              Τα βρήκαμε στο mybanana.com, το οποίο έχει πλήθος επιλεγμένων αξεσουάρ για τις συσκευές της Apple. Αυτά τα χειροποίητα γάντια όμως που έπλεξε μια μικρή Ολλανδέζα δεν είναι απαραίτητο να αγγίζουν iPhone. Κοστίζουν 30,87 ευρώ.
              Lifeproof Armband
              Εάν έχετε ήδη την θήκη Lifeproof για το iPhone, θα χρειαστείτε και αυτό το αξεσουάρ που θα σας επιτρέψει να πάρετε το τηλέφωνο μαζί σας όταν ανεβαίνετε στα βουνά, όταν κάνετε σκι ή ακόμα και surf (ποιος χρειάζεται iPhone τότε;)

              8. Ποντίκι της Logitech ειδικά σχεδιασμένο για ομαδικά διαδικτυακά παιχνίδια

                Το ποντίκι Logitech G600 MMO δημιουργήθηκε μετά από εξαντλητικό τεστάρισμα από πολύ έμπειρους παίκτες ΜΜΟ. Ειδικά το πάνελ των πλήκτρων του αντίχειρα, χρειάστηκε ατελείωτες ώρες έρευνας ώστε να είναι, όσο γίνεται, άνετο και λειτουργικό. Το αποτέλεσμα μπορεί ο κάθε χρήστης να το νιώσει άμεσα, η επιφάνεια των πλήκτρων είναι σμιλευμένη ώστε να μειώνει την κόπωση αλλά και την πιθανότητα λάθος πατήματος, κρίσιμα στοιχεία δηλαδή, για όσους ξέρουν πόση ακρίβεια απαιτούν αυτά τα παιχνίδια στη πολύωρη χρήση τους.

                9. Sony PS3: The Book of Spells

                  Η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ έγραψε το Wonderbook που μετατρέπει τον χειριστήριο του Playstation 3, Move, σε μαγικό ραβδί. Οι παίκτες «κάνουν ξόρκια» με το Move για να ανάψουν φωτιές, να ξεκλειδώσουν πύλες του μυστηρίου και να ζήσουν νέες περιπέτειες σε σενάριο Ρόουλινγκ.

                  10. Samsung Galaxy Camera με Android 4.1 JellyBean

                    H έλευση της Samsung Galaxy Camera στην ελληνική αγορά τοποθετείται στο τέλος του 2012.
                    Η Samsung είναι η πρώτη που εισήγαγε το 2012 Wi-Fi στις μηχανές compact (στα μοντέλα NX20, NX210 και NX1000). Υπερηφανεύεται επίσης ότι είναι η μοναδική που τους προσθέτει υπερ-ευρυγώνιους φακούς zoom 12-24 χιλιοστών F4-5,6 ED και προνομιακών φακών 45 χιλιοστών F1.8 mid-telephoto. Η NX σειρά της Samsung Camera περιλαμβάνει 11 επαγγελματικούς φακούς.

                    Με οθόνη 3,5 ιντσών και Wi-Fi: Κάμερα με Android η Nikon Coolpix S800c
                    Η compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon Coolpix S800c είναι η πρώτη κάμερα της Nikon με Android, το λειτουργικό σύστημα της πλειονότητας των smartphone και των tablet. Ο φωτογράφος αποκτά σύνδεση στο Διαδίκτυο (μόνο) μέσω Wi-Fi, μπορεί να πλοηγηθεί στο Web και να κατεβάζει app στην κάμερα, που μπορεί να αφορούν στην επεξεργασία των λήψεών του ή στην κοινοποίησή τους και άλλα, δεν περιορίζεται όμως απαραίτητα στην φωτογραφία και στο βίντεο.

                    In.gr Τεχνολογία

                    Sports in

                    Απείλησε με Κέιν η Μπάγερν – Εντυπωσιακή απόκρουση του Νόιερ σε σουτ του Βινίσιους (vids)

                    Στο 29’ ο Βρετανός έκανε το βολ-πλανέ, αλλά ο Λούνιν έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε – Στο 40’ ο Νόιερ απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Βινίσιους.

                    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

                    in.gr | Ταυτότητα

                    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

                    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

                    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

                    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

                    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

                    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

                    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

                    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

                    Πέμπτη 09 Μαϊου 2024